"Suurin osa ihmisistä on olemassa, mutta ei elä." — Benjamin Disraeli Yritän olla kirjoittamatta, mutta en kykene!

Taloudellinen valtapolitiikka Suomi ja EU

Blogeissa käytyjen keskustelujen perusteella huomioni kiinnittyi kommenttiin:  "....niin suuria taloudellisia intressejä, että kaikki ne henkilöt, jotka uskaltavat tämän nykyisen ajattelun haastaa ovat vaarassa...."

 

Mitä tämä tarkoittaa?   Millä tavalla vaarassa?  Haastattelu on tehty 7.1.2012.  Onko meidän poliittinen valtaeliitti vaarassa?  Onko meillä tehty ja tehdäänkö taloudellisia poliittisia päätöksiä peläten vaaraa, josta ei uskalleta puhua?

 

Olen huolissani.  Mitä sisältyy tämän kommentin taakse sellaista, josta meille ei kerrota eikä siitä uskalleta puhua?  Pitäisikö Suomen kansan olla huolissaan vaarasta, josta meille ei puhuta eikä kerrota?

 

Kuunnelkaapa:  http://www.youtube.com/watch?v=YNNM6ys6NCw

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän RogerB kuva
Alexander Holthoer

Kohdassa 2:58->....

Ollaan vaan?

Tapio Vehmaskoski

"Hyvää huomenta kirvesvartta."...vai mitenkä se olikaan?

Käyttäjän jussikeskinen kuva
Jussi Keskinen

Erittäin hyviä kysymyksiä... sodassa ollaan.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Tapiolle:
- Suomea esitellään ja kansalle esitetään, että Suomi on jonkinlainen Strömsö - mitä se ei suinkaan ole.
- Joitakin lakeja on luettu "hieman oudosti" ja sitten olet kieltäytynyt rangaistuksesta ja sinut pannaan linnaan. Näin kävi mm. metsänomistajalle, joka kielsi ja kieltäytyi kaatamasta koivua rahiin. Tämä oli ennenkuin selluteollisuus huomasi tarvitsevansa koivua ja nosti sen Jumalan armoon.
- Putipuhtaaksi ryöstettyjä on paljon.
Aina kun näitä tulee esiin, hätkähdyttää se kansaa - iltapäiväksi ehkä.
________________________________________

Nämä ovat kuitenkin pelkkää loiskiehuntaa siihen verrattuna mitä jollekin politikolle tapahtuu/voi tapahtua, jos hän alkaa tosissaan keinuttamaan järjestelmää edellyttäen, että hänellä on realistiset mahdollisuudet vahingoittaa EUta ja varsinkin Euroa.
Et varmaankaan usko todeksi, mutta jos sanon, että näin on käynyt muualla EUssa esim. etelä-Euroopassa, uskotko sitten?

Huomasitko kuinka nopeasti Kreikan presidentti pantiin pois vallasta kun hän lupasi kansanäänestyksen?
Tästä uutisesta voit lukea rivienvälit:
http://www.taloussanomat.fi/ulkomaat/2011/11/01/fi...

Tässä kerrotaan hieman tarkemmin "kuis' sit' kävikään?"-tyylisesti ja jossa faktat pitävät paikkansa:
http://susijumala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/105609-...

_________________________________________

Voit uskoa, että Suomessa löytyy aivan tarpeeksi EUn juoksupoikia, jotka pistävät kenet tahansa yksittäisen politikon, puoluejohtajan yms. matalaksi. Näitä juoksupoikia ovat mm.: Presidentti Niinistö, Jyrki Katainen, Jutta Urpilainen... Oikeastaan on helpompi luetella ne, jotka eivät ole EUn juoksupoikia.

Henry

Tapio Vehmaskoski

Ylimmän tuomarivallan käyttöä olen oudoksunut Suomessa (Kalske)?

Ikuiset EU:n-ylistäjät Mr Katainen ja Mr Stubb ihmetyttävät aina.

Sitten on näitä US-blogien kommentoijien joukkoja, joille EU on onnela. No onhan se, mutta toisin tavoin.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Tapio!
Jos haluat tapella vastaan, tulee Sinun ensin siirtää kaikki omaisuus jälkipolville ja muutenkin pitää huolta, ettei Sinuun päästä kiinni.
Tämä, koska vaikka kuinka noudatat lain kirjainta, harrastaen määrätyntyyppistä toimintaa, joka "iskee lompakkoon ja valtarakenteisiin", joudut kuseen.
Valmistaudu kuitenkin huolella - vaikka et mitään näkyvää tekisiskään. Hommat karkaavat ennen pitkää näiden ostettujen politikkojen käsistä ja silloin tarvitaan kansaa - ja nimenomaan kansan yhenäisyyttä.

Takaisin aiheeseen:
Tuosta haastattelusta selvinnee, että Soini ei voi tai uskalla tehdä mitään kovin radikaalia yksin, koska tietää minkälainen vyörytys siitä tulee.
__________________________________

"Sarkozy ja Merkel tekivät Papandreoulle selväksi, että euron pelastaminen on tärkeämpää kuin Kreikan velkojen hoitaminen.

- Vakauttaisimme euron mieluummin Kreikan kanssa kuin ilman sitä. Euron vakauttaminen on kuitenkin tärkeämpää, Merkel sanoi.

Merkelin ja Sarkozyn mukaan Kreikan rahoittaminen on toistaiseksi jäissä."

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-12884255400...

Uutinen on kovin lyhyt - niinkuin meidän mediassa yleensä kun jotain tärkeää olisi tiedossa. Ja useimmat vaikenivat koko tuosta asiasta - ja varsinkin tuosta minkä lihavoin.

Henry

Tapio Vehmaskoski

Taitaa Talouselämä olla lehti, joka yrittää analysoida. Muut kirjoittaa mitä sattuu tai copy paste.

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Tapio Vehmaskoski, tervetuloa tuon kommentin kummastelijoiden kasvavaan joukkoon. Selvää on ainoastaan se, että nyt täytyy saada tämä asioiden salailu ja kansalaisten selän takana toimiminen loppumaan. Nyt on aika nostaa kissa pöydälle, tai itse asiassa niitä on kuin vilkkilässä, niitä pöydälle nostettavia kissoja. On aika tutkia kaikki näihin EU- ja euroasioihin liittyvät väärinkäytökset ja lisäksi tuoda esiin kokonaisuudessaan ja kaunistelematta se tilanne, mihin näillä perustuslain rikkomisilla, ministerivastuulain antamien valtuutusten ylittämisillä, valheilla, petoksilla, kabinettipolitiikalla ja lehmänkaupoilla on Suomi viety.

Ja jos tämä tilanne nyt sitten on se, että Suomella kansakuntana on niin kutsutusti aseen piippu ohimolla, vähintäänkin se pitäisi kansalle avoimesti kertoa, jotta voisimme realistisesti myös hakea ulospääsyä tilanteesta.

Jos kuitenkin se piippu, kuten epäilen, on vain tämän sopan keittäneiden poliittisten ja talouselämän vaikuttajien ohimolla, en voisi vähempää välittää.

Tapio Vehmaskoski

Olihan Soinin haastatteluvideo you tube:ssa vanha, mutta ajankohtainen. Kun seurasi Soinin kasvonilmeitä ja varovaisuutta sanonnoissa niin tuli olo, että jotain jäi kertomatta?

Muuten edelliseen kommenttiini lisäten täällä US-blogissa Henrin ja Juhanin analyysit ovat todella hyviä ja ajankohtaisia verrattuna virallisen paperimedian taikka YLE:n tuotoksiin.

Vielä kaipaisi Olli Pusaa. Missä Olli on? Olliii...tuu takasin US-blogiin!

Käyttäjän KristinaKalliojarvi kuva
Kristiina Kalliojärvi

Valitettavasti vain tuo haastattelija oli melkoinen tumpelo ja jatkokysymys, jonka esittäminen olisi pitänyt olla itsestäänselvyys, jäi esittämättä.

Ollista sen verran, että et varmasti ole ainoa, joka häntä jäi täällä blogistaniassa kaipaamaan. Pahiten kaipaavat voivat tietenkin etsiytyä facebookiin (ei siellä nyt niin kamalaa ole) Ollia tapaamaan ja jos nyt sinne asti vaivaudutte, voitte samoilla lämpimin kirjautua myös Unionin Haudankaivajien fb-ryhmään tai käykää nyt ainakin kurkistamassa. Se on avoin ryhmä, eli ei tarvitse edes liittyä jäseneksi nähdäkseen, mitä siellä tapahtuu.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Olli bannattiin ja hän kieltäytyi (tietääkseni) tulemasta takaisin.

Tapio Vehmaskoski

Vai niin on käynyt. Harmi. Pitää käydä Kristiinan suosittelemilla sivuilla.

(Se on vähän niin kuin sodassa. Parhaat poistuu rivistä.)

Toimituksen poiminnat