"Suurin osa ihmisistä on olemassa, mutta ei elä." — Benjamin Disraeli Yritän olla kirjoittamatta, mutta en kykene!

Olen Appelsin fani

Fanittaminen on hienoa.  Kaikki fanittavat.   Miksi en minäkin?   Olen Appelsin-fani.  Appelsin kirjoittaa juuri niin kuin minä ajattelen.  Kuinka se on mahdollista?  Joko Appelsin lukee ajatukseni tai minä herään, kun olen lukenut hänen kirjoituksensa.  Aivan juuri noinhan sen täytyy olla.

Tässä jälleen luettavaksenne loistavia ajatuksia faniltani:

 http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288630296745.html

Suosittelen kaikille liittymistä fani-seuraan.  Ikärajoituksia ei ole.  Suomenlippua ei saa polttaa. Kauppojen ikkunoita ei saa särkeä. Jääkiekkomailat eivät kuulu fanitapaamiseen.  Hevoset ja poliisit jätämme rauhaa. Spray-purkkeja emme osta, ovat liian kalliita. Järjestämme fanitapaamisen seuraavaan itsenäisyyspäivään mennessä.

Paikka on avoin.  Pitää kysyä Saulilta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (61 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Appelsinin kirjoitus on hyvin kirjoitettu. Faniksi en kuitenkaan voi itseäni kutsua, mutta hyvän kirjoituksen voin aina tunnustaa avoimesti. Nyt on sen paikka.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Olen lukenut muutamia Appelsinin juttuja, enkä epäjohdonmukaisempaa ja asenteellisempaa toimittaja tiedä. Inhokkilistani kärjessä.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Ulla Appelsin on kaupallisen lehtitalon erittäin tarkoin harkitsema valinta konservatiivisen julkaisun päätoimittajaksi. Printtimedia on nykyään myöhäiskeski-ikäisten ja eläkeläisten väline, ja esimerkiksi Ilta-Sanomat tahtoo myötäillä omaa kohderyhmäänsä. Mummot ja vaarit eivät ole milloinkaan hyväksyneet ns. kurittoman sukupolven temppuja, ja Sanomassa tämä tiedetään.

Follow the money, kehotti (eräässä toisessa yhteydessä) Timo Soinikin!

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Niinhän ne tekkeekin ja kommentointien moderointi noudattaa samaa linjaa. Mutta turha luulla, että kaikki mummot ja vaarit olisivat Ulla Appelsiinin kannattajia.

Tapio Vehmaskoski
Reijo Tossavainen

Hesarin Saska Saarikoski vaati Hesarissa aikoinaan samaan lehtikonserniin kuuluvan Ilta-Sanomien päätoimittaja Appelsinin eroa. Siitä voi päätellä, että Appelsin on ammatti-ihminen. Saarikoski on näitä mukasuvaitsevaisia punavihreitä.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"... Saarikoski vaati --- Appelsinin eroa."

Jos siitä jotain voi päätellä, niin Sanoman huomattavan moniarvoisuuden liikeyrityksenä. Kumpikin journalisti jatkaa tänäkin päivänä talon töissä varsin näkyvissä tehtävissä.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Kaikki lukemani Appelsin-jutut ovat luokatonta scheissea.

Toivottavasti edes niissä, joita en ole lukenut, olisi edes yksi lukukelpoinen.

Tapio Vehmaskoski

Ei saa kiroilla Mark. Se on rumaa.

Mitenkä muutoin perustelet väitettäsi? Oletko edes lukenut tekstiä?

Toki saathan olla eri mieltä, mutta kun väittää jotakin niin voisi yrittää perustella miksi? On luokatonta väittää jotakin, jos ei kykene perustelemaan.

Tapio Vehmaskoski

Jasså, että tällainen analysoija. Soon tuo viisastelu toisilla verissä. Luullahan, jotta oikiata tietoo on vain omassa päässä. Et kai kuulu ryhmään SitVas?

Myöhäis- keski-ikäisten ja eläkeläisten halventaminen saati mummojen ja vaarien, ei vaikuta erityisemmän kekseliäältä saati fiksulta. Toisaalta väärin tekeminen ei muutu oikeaksi sillä, että yrittää selitellä omia kuvitelmiaan jotenkin paremmaksi kuin todelliset tapahtumat. Se tästä puuttuisi, että kirjoittaja viisastelisi tapahtumat rakentaviksi ja oikeiksi.

Sitäpaitsi kommentoija ei osannut kommentoida lainkaan asiaa, josta blogissa on kysymys. Ilmeisesti kommentoija oli vain arvioinut blogini kuvaa, joka on 25-vuotiaan nuoren häirikön epäonnistunut kuva. Siis epäily eläkeläisestä ja vaarista fyysisen olemuksen pohjalta?

Niin olihan Ulla Appelsinin kirjoitus hyvä, eikös ollutkin Tuomo Kokko?

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Kyllähän Ulla kirjoittaa osaa, eikä suurmedia tietysti pystymetsästä ketään rekrytoikaan.

Mutta ajattelepa Ilta-Sanomien julkaisuja viime vuosilta: Viipuri-liite, Marski-liite, Kennedy-liite, laaja juttukokonaisuus viime sodista...
Ja seuraapa marketin lehtihyllyn ääressä, ketkä printti-Iltistä ostavat: viisikymppiset ja vanhemmat, ne jotka ovat tottuneet lukemaan lehtensä paperisena sivuja käännellen! Iltis syö vanhemman, konservatiivisen lukijakunnan leipää, ja laulaa siten tämän ryhmän lauluja. Se ei ole hyvä eikä huono asia, vaan järkeenkäypä fakta.

En tunne minkäänlaista sympatiaa Tampereella riekkuneita mielenosoittajia kohtaan, enkä usko Tapio Vehmaskosken tai Ulla Appelsininkaan tuntevan. Tulipa kuitenkin mieleeni, että hiljattain Appelsin arvosteli ministeri Paavo Arhinmäkeä, joka heilutteli Venäjällä sateenkaarilippua. Ullan mielestä kaikkien pitäisi olla "kiltisti".

Tapio Vehmaskoski

Tuomo

Niin minustakin.

Paavo juttu on jo vanha niin kuin vaaritkin.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Arvoisensa lehti on saanut arvoisensa päätoimittajan.

Tapio Vehmaskoski

Huomasin, että ystäväni Petrakin jakelee suosiotaan sydämmen kuvilla varustettuna. Tervetuloa Petra joukkohon tummaan. http://www.youtube.com/watch?v=dHx-24bewPs

Antti Jokinen

Appelsinilla tuntuu olevan arvot paikoillaan. Tietenkin jos arvot eivät ole oikeissa päikoissa ei ilmeisesti tykkää hänen kirjoituksista.

Tapio Vehmaskoski

Niin minustakin.

Tosin en halua arvostella muiden arvoja, mutta ihmettelen negatiivisuutta Appelsinin kirjoituksia kohtaan. En ymmärrä? Arvostelijat eivät perustele missä vika?

Antti Jokinen

Minä voin kyllä arvostella, jos näen siihen aihetta. Ja muutenkin naurattaa koko mellakkakeskustelu. Eräiltä oikein kaksinaisuusmoraalia kerrakseen. Kuinka olisikaan äänenpainot, jos mellakan olisi järjestänyt vaikka Kokoomusnuoret?

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Oiva juttu Ulla Appelsinilta.
En vain ymmärrä, mitä hän tarkoitti, kun hän käytti laittomuuksia ja jopa väkivaltaa puoltavista kannanottajista sanaa "älymystö"? Viittasiko hän ehkä jonkun ns. GreenPissiksen tukijoihin?

Tapio Vehmaskoski

Heh, joo..o "älymystö". Olisiko ollut kohteliaisuutta?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Tuskin oli kohteliaisuutta vaan (välttääkseni kavahtamaasi "kiroilua") vinoilua.

On vaikeaa näet myöntää ettei ole kovin älykäs. Siksi älykkäille pitää vit... öh... vinoilla kaikin tavoin.

Tapio Vehmaskoski Vastaus kommenttiin #51

Erinomaista Mark olet kehityskelpoinen.

Kaikki me joudumme elämään niiden syntymälahjojen kanssa mitä meillä itsekullakin on niin ja toistemme kanssa. Alykkäät, vähemmän älykkäät yhdessä. Pitää olla kiitollinen siitä mitä itsekullakin on.

Viisaus ei aina osu yhteen älykkyyden kanssa. Se on valitettavaa. Nöyryys on ominaisuus, jota toivoisin itselleni lisää. Aina ei kaikki ole samassa korissa.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Minäkin lukeudun hänen juttujensa kannattajaksi. Ainakin omat ajatukseni monesti ovat hyvin samansuuntaisia!

Tapio Vehmaskoski

Meitä kannattajia on jo enemmistö. Mitäs siihen sanoo vähemmistö Mark, Petra jne.

Kohta saadaan kunnon soihtukulkue. Pannaan Appelsin naamarit päähän. Alkaa olla vastustajilla vitsit vähissä.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Me heitellään Linnan ikkunasta teille leivoksia ; )

Tapio Vehmaskoski Vastaus kommenttiin #35
Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Lasketko enemmistöt ja vähemmistöt blogiisi ilmestyneiden kommenttien perusteella?

Tapio Vehmaskoski Vastaus kommenttiin #52

Se on yksi laskutapa. Muitakin löytyy.

Samuli Mikkola

No joo. Ulla Manda... anteeksi Appelsin on selkeästi valinnut viime aikojen kirjoituksissaan miellyttää "persuhenkistä" osaa Suomen kansasta. Jos juhliin olisi kutsuttu vain syyttään kärsineitä työttömiä, roskankerääjiä ja viimeinen mannerheim-ristin ritari niin tuskin olisi mitään vastaavaa nähty. On siis turha yrittää esittää asiaa siten, että siellä oltaisiin protestoitu heitä vastaan.

Sinänsä olen yllättynyt tapauksen jälkipuinnista, että taidan itse olla ns. eliitinvastaisempi kuin Persut, jotka ovat nyt kokeneet sydämen asiakseen, ettei presidentin edustusvaimo joutunut pelästymään hätärakettia kokkareillaan.

Olen itse 100%:n vakuuttunut, että todellinen kansan johtaja olisi kyennyt rauhoittamaan parisataa pahaa oloaan huutanutta kuokkavierasta helposti. Mikrofoni, pieni puhe ja ehkäpä vähän boolia päälle olisi voinut yhdistää Suomen kansaa enemmän kuin mikään talvisodan jälkeen. Silloin kun eliitti leikkii, ettei ulkona ole ihmisiä huutamassa pahaa oloaan ja pettymystään kun he itse juhlivat osoittaa, ettei heitä oikeastaan kiinnosta.

Tapio Vehmaskoski

Oliko jollakin paha olo? Varmasti, jos juo liikaa.

Tuskin nämä mailanheiluttajat ja ikkunoiden särkijät muuta olisivat tarvinneet kuin selkäänsä.

Samuli Mikkola

Ainakin ns. kiakkovieraat onnistuivat täysin siinä mitä olivat hakemassa. Kun pukudraama voi jatkua vain mellakkapoliisin voiman vuoksi ja osallistujat esittävät, että kaikki on normaalisti niin kyllä se vain ainakin minun silmiini särähtää. En itse tietenkään hyväksy mitään riehumista, mutta kaikki jälkeenpäin annetut kommentit tuntuvat keskittyvän vain mielenosoittajien dissaamiseen jollain teknisillä syillä kuten olivat humalassa, joku ehkä tönäisi hevosta jne. jne.. Selittelyn makua minusta.

Tapio Vehmaskoski Vastaus kommenttiin #54

Ainakin julkisuutta on tullut runsaasti puolesta ja vastaan.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Taitaa olla Iltis vaikeuksissa, vaan ei sitä osta mummot eikä vaarit tämänkään jälkeen.

Tapio Vehmaskoski

Niinkö, mutta nykyaikaiset mummot ja vaarit lukee ne netistä.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013120917815084_u...

"Kiakkovieras-mielenosoittajien kynsiin jäi muun muassa Malesian suurlähettilästä Datin Seri Blanche Olberya kuljettanut auto, jonka naamioituneet mielenosoittajat saartoivat suurlähettilään ollessa matkalla Tampere- talolle."

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

Joo, nimi Appelsin on jäänyt mieleen fiksuista ja asiallisista kirjoituksista.

Ajattelee kirkkaasti, on vakaumukselleen uskollinen ja kirjoittaa avoimen rehellisesti. Jopa perustelee tosiasioilla.

Harvinaista nykyjournalismissa.

Siis fanitan Appelsinia.

Tapio Vehmaskoski
Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Appelsin on poikkeus ja rehellinen sellainen. Arvostan.

Olli Kankaanpää

Minäkin pidän Evasta, ja omenoista, ja myös Katarina Bauerista, toivottavasti nimi on oikein.

Tapio Vehmaskoski

Julkinen rakkaudentunnustusko?

Olli Kankaanpää

Etenkin saksalaisesta kulttuurista, nahkahousuja lukuun ottamatta. Ja nyt en tarkoita aatteellisia arvoja.

Olli Kankaanpää Vastaus kommenttiin #60

Kyllä, hän on minun salarakkaani.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Tuo Appelsinin kommentti oli tapansa mukaan varsin pinnallinen, mitään syvenpää analyysiä taphtuman syistä siitä etsimälläkään löydä. Appelsin kommentit yleensä ovat kuin seisova vesi tai vanha vichy, mikään nykykäytännöstä poikkeava ei ole hyväksi, vaan kaikki entinen olkoon pysyvää. Huomattavasti mielummin luen Aarno "loka" Laitisen tekstejä, joissa hän, asioita hieman kärjistäen, laittaa kyllä aivosolut liikkeelle. Appelsiniltä tälläistä on turha odottaa.

Tapio Vehmaskoski

Arto

Kyllä Appelsinin kirjoituksesta tuli esiin arvot, joita minä kannatan. Tiedän nykyajan välinpitämättömyyden arvoille. Se on valitettavaa.

Voit kirjoittaa Aarno "loka" Laitisesta oman blogin, jos pidät häntä sen arvoisena. Minulla ei ole mitään häntä vastaan, vaikka ei liitykään tähän blogiin.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Appelsin nimenomaan itse kyhäilee tuollaisia simppeleitä kahtiajakoja, jotka eivät ole mielestäni rakentavia. Vetää naruista sieltä missä se on helpointa. Vaikka kyseessä onkin viihteellinen iltapäivälehti, odotan aina kuitenkin päätoimittajilta jonkinlaista älykästä otetta.

Lisäksi Appelsin näyttäisi olevan maailmankuvansa vanki. Minusta oli hieman kiusallista kun hän kontemploi ihan vakavissaan, että Sini Saarela käyttää ulkonäköään menestyäkseen. Vaikka omassa lehdessä naiset ovat bikineissä ja juoksevat halvan huomion perässä, ei se tarkoita että kaikille naisille ulkonäkö on menestyksen mittari.

Tapio Vehmaskoski

Voi Petra avasit kuitenkin sanaisen arkkusi, upeata mahtavaa.

1.) Ei Appelsin kyhäile kahtiajakoja. Kahtiajaot syntyvät aivan muista syistä ja muiden aikaansaannoksina.

2.) Kommentin asiasisällöt ja faktat eivät ole rakentavuuden esteinä. Sensijaan Suomen lipun polttaminen, juopottelu, räyhääminen, ikkunoiden särkeminen ja väkivalta eivät ole rakentavuutta.

3.) Ei välttämättä ole helpoin tie kirjoittaa, kun vastassa on kirjoituksesi tapaisia kyhäelmiä, kun halutaan vetää alas asioita, joilla on merkitystä huomattavalle osalle suomalaisen yhteiskunnan ihmisiä. Kirjoitus ei myöskään ollut viihteellinen vaan asiapitoinen. Toisaalla kirjoitin jo, että älykkyys ja viisaus eivät aina kulje yhtä jalkaa. Petra, jos pidät itseäsi älykkäänä (huom! minä pidän), niin tämä kommenttisi ei ole älykkäämmästä päästä, mitä olet kirjoittanut.

4.) Sini Saarelan kommenttisi ja vähäpukeiset naiset jätän omaan kyseenalaiseen arvoonsa tällä kertaa.

Hyvää jatkoa Sinulle Petra.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Vehmaskoski, kohtaan 2, tuskin kukaan täysijärkinen noita luettelemasia tekoja kannattaa. Kyllä Petra on siinä oikeassa mitä tulee Appelsinin kommenttiin Saarelasta, siinä hän ali-arvioi oman sukupuolensa edustajaa, ikäänkuin Saarela olsi Gp "mallinukke" eikä omilla aivoillaan ajatteleva nainen.

Tapio Vehmaskoski

Granlund

Jotenkin vain tuntui kirjoituksesi perusteella, että esim. sinä halusit puoltaa väärin tekemistä,kun halveksit Appelsinin kommenttia asiasta. Tietenkin onhan se mahdollista, että epä-älyllisesti halveksitkin vain ihmistä?

Kuten kirjoitin, en nyt jaksa aloittaa erillistä kommentointia Saarelasta ja hänen huomionhakuisesta tempauksestaan Venäjällä. Eipä tuossa tempauksessa ole kehumista olkoon hän minkä sukupuolen edustaja tahansa. Ihmisenä en Saarelaa tunne, joten on vaikeata ottaa kantaa. Voithan sinä kirjoittaa oman erillisen blogin Saarelasta.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Ulla Appelsinin kirjoitustyyli ja asemoituminen ovat selkeitä ammattikolumnistin valintoja, Loka-Laitisen tyyliin hänkin halunnee profiloitua mielestään tarkkanäköiseksi ajankuvaajaksi.

Kukin tyylillään, mutta jo pienelläkin taustatyöllä pystyy medialukutaitoinen lukija havainnoimaan kolumniensa asiavirheet sekä epäreilut painotukset.

Epätietoisuuden hälventämiseksi yhdyn kernaasti blogistin näkemykseen siitä, ettei Suomen kaltaisessa edistyksellisessä demokratiassa mielipiteen esittämiseen tarvita paikkojen rikkomista tai väkivaltaa - niillekin on silti ikävä kyllä oma sijansa vielä useassa maailman kolkassa.

Tapio Vehmaskoski

Kiitos Juho.

Helpotti minua kommenttisi.

Samuli Mikkola

Ulla Appelsinin asennoitumisesta on kirjoiteltu jo aiemminkin, että hänen johtamansa lehti on selkeästi päätoimittajansa johdolla profiloitumassa "Perus-Suomen" kannalle. Tämä on epäilemättä lööpeillä myyvälle lehdelle hyväkin valinta, koska se voi myydä lehtiä.

Tapio Vehmaskoski

Minä kirjoitin Applesinin kommentin sisällöstä ja hänen fanittamisestaan. Hohhoijaa.

Meehän Samuli "persuttelee" muualle.

Käyttäjän jp68 kuva
Juha Porola

Appelsin on isänmaallisimpia toimittajia mitä tiedän. Oli ihan oikein että virkavalta laittoi niille roskajoukoille, mitkä siellä tampereella rötösteli, ratsujoukkoja vastaan etteivät ihan silmille tupanneet häiritsemään mm. suuresti kunnoitettujen veteraaniemme itsenäisyyspäivää.

Toimituksen poiminnat